Kalandos városépítés a Quadropolis társasjátékkal

A Quadropolis társasjáték esetében bátran kijelenthetjük, hogy egy igazi családi társasjáték. Építészekként törekednünk kell arra, hogy olyan várost építsünk ami a legnagyobb értéket képviseli majd pontok formájában.

A Quadropolis társasjátékban négy forduló áll a rendelkezésünkre, hogy szert tegyünk a legértékesebb lapkákra, amiket a lehető legtöbb pontot érő helyekre tegyünk majd le.
Annak érdekében, hogy a lehetőségekhez mérten maximalizálhassuk pontjainkat a segítségünkre lesz egy könnyen értelmezhető játékos segédlet is.

A Quadropolis társasjáték dobozában található insert nagyon hasznos, mivel megkönnyíti a kipakolást és az elpakolást is. Arra viszont figyeljünk, hogy dobozbontásnál egy figyelmeztető lapot találunk majd, miszerint az üres kinyomóíveket ne dobjuk ki! Ennek hiányában, ha állítva szeretnénk tárolni a játékot, akkor az összes játékelem kieshet a helyéről. Tehát az üres kinyomóíveket a dobozba mindig vissza kell tenni és akkor minden a helyén marad akkor is, ha állítva tesszük a polcra a dobozt.

Quadropolis társasjáték Board Gamer Lab


A Quadropolis társasjáték előkészítése során figyelnünk kell, hogy milyen játékos számmal fogunk játszani. A piac táblára, random módon lehelyezzük az összes lapkát és játékos számtól függően a következőképpen kell eljárnunk:

2 játékos esetében: az összes 3 • 4-es jelölésű és 4-es jelölésű lapkát vissza kell tenni a dobozba. Ezekre nem lesz szükség.

3 játékos esetében: az összes 4-es jelölésű lapkát kell vissza tenni a dobozba.

4 játékos esetén minden lapkára szükségünk lesz.

Quadropolis társasjáték Előkészületek Board Gamer Lab

Továbbá, minden játékos választ magának egy színt. Elveszi a hozzá tartozó várostábláját és a színben megegyező 4 építészt (1-4ig).

A játékot 4 izgalmas fordulón keresztül kell játszani. Egy forduló addig, amíg minden építészt fel nem használtunk (játékosonként 4-et). Minden építész sorban egymás után a következő akciókat hajtja végre.

Kiválaszt egy szabad építészt és a piac mellé helyezi, a számára legideálisabb helyre ezzel megszerezve egy épületet

A kiválasztott épületet elhelyezi a saját városába.

A piacon elhelyezi az urbanistát (fekete bábu) arra a mezőre, ahonnan elvettük az épületünket. (Ezzel megakadályozzuk, hogy abba a sorba/oszlopba, amíg az urbanista ott áll, másik lapka nem vehető el.

Quadropolis társasjáték Előkészületek Board Gamer Lab

Quadropolis társasjáték Board Gamer Lab

Quadropolis társasjáték Board Gamer Lab

Ha ez eddig egyszerűnek tűnik akkor az azért van, mert valóban egyszerű játék a Quadropolis. Kiváló bevezető stratégiai játék (8 éves kortól kiválóan játszható). És nem csak fiús szülők figyelmébe ajánljuk. A Quadropolis társasjátékban nekünk az tetszett, hogy több féle módon játszható. A játék tartalmaz egy alapjátékot (classic mód), ami ha már jól megy feljebb léphetünk haladó szintre (expert mód), ami további élményt nyújt mindenki számára és ha mindez nem lenne elég, akkor egy mini kiegészítőt is kapunk a társasjátékhoz, ami szintén további fűszerezést, izgalmat ad a játéknak. Szóval a lehetőségek szinte végtelenek a Quadropolis társasjáték esetében.


A másik szépsége a játéknak, hogy lehet:
- lazulósan játszani
- számolgatósan játszani
- kiszúrósan játszani
- békésen játszani
- a játék során tervezhetsz és stratégiázhatsz nem keveset

Mindez egy kellemes 30-60 percbe csomagolva.


Ebben a videóban mozgás közben is megnézhetitek a Quadropolis társasjátékot. ( YouTube Channel: Board Gamer Lab )


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések