Társasjátékos szakkört indítunk

A társasjátékozás érték.


Mi is áll annak a hátterében, hogy útnak indítottuk a társasjátékos szakkört?


Egy természetvédelemmel kapcsolatos projektünknek köszönhetően fogtunk bele egy olyan társasjáték fejlesztésébe, ami a környezetvédelemről szól.

A társasjátékunk fejlesztése 2019. Októberben kezdődött és a folyamat részét képezte az is, hogy megismerjünk minél több játékot. Meg kellett ismernünk a különféle társasjátékokat működtető mechanizmusokat, alkatrészeket és a szabálykörnyezetet. A fejlesztésben gyermekeinket is bevontuk és velük együtt haladtunk a játékunkkal. Jó érzés volt látni, hogy a társasjátékozással töltött idő gyermekeink életét több ponton is pozitívan befolyásolta már a kezdeti időben is. Gyermekeinkkel együtt azóta is heti több alkalommal társasjátékozunk és egyértelműen látható rajtuk a társasjátékozás pozitív hatásai. A különböző területen történő változást és a pozitív irányú fejlődést gyermekeink saját magukon is észlelték és ezt Ők is felhozták beszéd témaként. Annak érdekében, hogy a társasjátékozásban rejlő készségfejlesztői lehetőségeket maximalizáljuk, elkezdtük tanulmányozni azokat a területeket, ahol a társasjátékozás kifejtheti pozitív hatásait. Amikor a lista átlépte a harmincas számot, komolyan elgondolkodtunk azon, hogy ez sokkal több és fontosabb dolog annál mint, hogy csak egyszerű játékként kezeljük. A lista egyébként eddig több, mint 60 olyan pontból áll, amit egyértelműen képes fejleszteni a társasjátékozás. Mivel a lista sokkal hosszabb lett mint azt az elején gondoltuk még komolyabban vettük a társasjátékok kiválasztását és magát a társasjátékozást. Minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy nagyon hasznos időtöltés a társasjátékozás és érdemes minél hamarabb elkezdeni. Az elmúlt hónapokban, több olyan családdal és baráti társasággal is társasjátékoztunk, ahol a gyerekek is részt vettek a játékban és a legfiatalabb résztvevő 5 éves volt. Nagyon jó volt látni a fiatalok nyitottságát az új játékok megtanulására és a közös játszásra. Baráti és ismerősi körben egyre gyakoribb téma volt az, hogy a gyermekeket szélesebb körben is be kellene vonni ebbe a készségfejlesztő hobbiba, azaz a társasjátékozásba. Ezeknek a beszélgetéseknek is köszönhető, hogy úgy döntöttünk már ebben a tanévben (2020/2021) útnak indítjuk a Board Gamer Lab társasjátékos szakkört.




A fő célkitűzésünk, hogy minél több gyermek kezébe adhassunk minél több társasjátékot, hogy azok megismerésével játszva tanuljanak és fejlődjenek minél több területen. Magyarországon elsőként a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium biztosít helyszínt a Board Gamer Lab társasjátékos szakkörnek.

Ha szeretnél további információt megtudni a társasjátékos szakkörről, akkor kattints ide.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések